Suomen Biljardiliitto ry. » Resulttia Solutions -junnubilisliiga » Suomi  

Alle 18-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kolmihenkisillä joukkueilla pelattava biljardisarja, jota on mahdollista pelata kaikissa Suomen kunnissa!  

Mainoslahjat tuhansien tuotteiden valikoimasta tarjoaa Vanno Oy.

ESITTELY | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | FOORUMI  


 

Suomen Biljardiliitto ry:n junnubilisliigatoiminta Suomessa

Suomen Biljardiliiton alainen junnubilisliiga on valtakunnallinen, mutta kuitenkin paikallisesti pelattava biljardisarja. Toimintaa järjestetään koko Suomessa siten, että kullakin paikkakunnalla pelataan omaa junnubilisliigaansa. Oman kunnan joukkueiden kesken pelattava liiga antaa Suomessa tuhansille alle 18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harrastaa biljardia ja olla osa joukkuetta. Samalla tytöt ja pojat voivat kiinnostua muustakin SBiL:n ja sen jäsenseurojen järjestämästä valmennus- ja kilpailutoiminnasta.

Resulttia Solutions -junnubilisliiga kehittää alle 18-vuotiaita pelaajia monipuolisesti. Biljardissa keskittymiskyky ja kehonhallinta harjaantuvat. Mielenmaltti on valttia, kärsivällisyys ja rauhallisuus. Pelatessa tunneskaala on laaja ja erilaiset tunteet on käsiteltävä tavalla tai toisella. Koska pelataan joukkueittain ja jokainen nuori on osa joukkuetta, on osattava ottaa vastuu omista tekemisistä ja siitä, että ollaan ajoissa paikalla ja oma pelivuoro hoidetaan. Biljardi on herrasmieslaji, jossa toimitaan sääntöjen mukaan sekä kunnioitetaan ja arvostetaan pelikavereita, käytössä olevia pelivälineitä ja biljardia lajina. Sosiaaliset taidot vahvistuvat myös. Liigassa opittavat perustaidot ovat osa muutakin elämää. Liigatoiminta on hyvin opettavaista ja monin tavoin palkitsevaa.

Biljardin ja toisilla nuorisotiloilla vierailun myötä tulee runsaasti uusia kavereita, uudenlaisia kokemuksia ja ikimuistoisia elämyksiä. Kaiken lisäksi ryhmähenki kohoaa, kun pelataan ja kannustetaan yhdessä. Junnubilisliiga tarjoaa kunnan nuorisotiloille oivan tavan yhteistoiminnan kehittämiseen. Yhteistyö voi ulottua liigajoukkueisiin saakka, sillä nuorisotilat voivat osallistua liigaan joko omilla tai yhteisillä joukkueillaan.

Valitse junnubilisliiga:  

Ylös

Resulttia Solutions -junnubilisliigaa Suomessa vuodesta 2010 lähtien

Junnubilisliiga sai alkunsa Tampereella biljardiyhdistys Pirkanmaan Pool ry:n juniorijaosto Pirkanmaan Pool Academyn, Resulttia Solutionsin sekä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyön tuloksena. Täysin uudenlainen, monipuolisesti Internetiä hyödyntävä nuorten biljardijoukkueliiga vietiin nuorten luokse, nuorisotaloille.

Kaudella 2010-2011 Resulttia Solutions -junnubilisliigaa pelattiin Tampereen nuorisotalojen kesken. Liigakausi oli menestys: Mukana oli kymmenen joukkuetta ja lähes 90 alle 18-vuotiasta pelaajaa. Resulttia Solutionsin toimesta vastaavaa liigatoimintaa päätettiin ruveta järjestämään myös muualla Suomessa.

Kaudeksi 2011-2012 Resulttia Solutions -junnubilisliiga siirtyi Suomen Biljardiliitto ry:n alaisuuteen. Juniorijoukkueiden oma biljardisarja alkoi levitä ympäri Suomea. Organisoitua liigatoimintaa viedään eri paikkakunnille ja yhä useammille nuorisotiloille eli sinne, missä nuoret ovat. Tavoitteena on tarjota mielekästä yhteistä tekemistä, mahdollistaa biljardin harrastaminen ja lisätä lajin harrastajamääriä.

Kaudella 2011-2012 junnubilisliigaa pelattiin jo viidellä paikkakunnalla. Mukana olivat Helsinki, Hyvinkää, Kerava, Tampere ja Vantaa. Kaudella 2012-2013 liiga laajeni entisestään, kun liigakartalle saatiin uusina Espoo, Joensuu ja Turku. Kaudella 2013-2014 liigaa pelattiin Vantaalla. Samalla alkoi laajamittainen liigauudistus, jonka päätavoitteena oli liigatoiminnan laajentaminen Suomen kaikki 317 kuntaa kattavaksi.

Kaudesta 2014-2015 lähtien junnubilisliigaa on mahdollista pelata Suomen jokaisessa kunnassa. Tästedes liigakausi järjestetään, jos kunnasta ilmoittautuu vähintään kaksi kolmihenkistä joukkuetta. Toki joukkueita ja pelaajia saa tulla mukaan enemmänkin.

Ylös

Liigakausi muodostuu runkosarjasta ja liigafinaaleista

Resulttia Solutions -junnubilisliigaa voidaan pelata kaikilla paikkakunnilla, joiden nuorisotaloilta ja muilta nuorisotiloilta saadaan muodostettua vähintään kaksi kolmihenkistä joukkuetta, joiden pelaajat ovat alle 18-vuotiaita. Ylärajaa joukkue- tai pelaajamäärälle ei ole asetettu, joten kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Liigassa pelataan 8-palloa virallisilla säännöillä.

Joukkueet jaetaan alkulohkoihin yhdelle tai useammalle sarjatasolle. Näin ottelumäärät, pelitahti ja pelimatkojen pituus saadaan pidettyä nuorille sopivina. Junnubilisliiga toimii nuorten ehdoilla ja sen pelaamisen on oltava mukavaa. Runkosarjan ottelut ovat arki-iltaisin oman kunnan nuorisotiloilla. Ottelupäivistä ja kellonajoista sovitaan liigakohtaisesti. Liigajärjestäjät laativat otteluohjelmat ja toimittavat ne joukkueille.

Eri paikkakunnilla liigakausi alkaa pääsääntöisesti syksyllä. Tällöin alku- eli runkosarja muodostuu syys- ja kevätkaudesta. On myös mahdollista aloittaa sarja vasta vuodenvaihteen jälkeen, jolloin pelataan vain kevätkausi. Jos joukkueita on enemmän kuin kaksi, kevääseen ajoittuvat liigafinaalit pyritään mahdollisuuksien mukaan pelaamaan paikallisella biljardisalilla. Liigakauden parhaat joukkueet ja pelaajat palkitaan.

Resulttia Solutions -junnubilisliigassa joukkueet pelaavat korkeintaan yhden ottelun viikossa, yhtenä arki-iltana. Joukkueessa pelaa kolme pelaajaa yhdessä ottelussa, mutta kauden aikana joukkueeseen saa kuulua useampiakin pelaajia. Otteluita ei ole joka viikko, ettei liigasta tule liian raskasta vaan otteluohjelmat tehdään niin, että ottelutahti on sopiva. Otteluita on mahdollista siirtää.

Jokaisella liigalla on oma Internet-sivustonsa ja kattava tulospalvelunsa, joka sisältää mm. tilastot ja taulukot jokaisesta ottelusta, joukkueesta ja yksittäisestä pelaajasta. Toki myös perinteiset sarjataulukot ja pelaajien paremmuusjärjestykset eli rankinglistat löytyvät. Verkkopalvelun suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tulosten päivityksestä huolehtii junnubilisliigan pääyhteistyökumppani Resulttia Solutions.

Ylös

Kysyttävää Resulttia Solutions -junnubilisliigaan liittyen?

Salonen Mika, liiga- ja Internet-vastaava / Resulttia Solutions
Puhelin: 045 277 8527
Sähköposti: mika.salonen@junnubilisliiga.fi


 

Kausi 2015-2016:
Junnubilisliiga on nuorten valtakunnallinen biljardisarja, jossa toiminta on paikallista. Suomen jokaisessa kunnassa pelataan omaa liigaansa.

Osallistumisoikeus on kaikilla oman kunnan nuorisotilojen joukkueilla. Liigassa pelataan 8-palloa alle 18-vuotiaiden kolmihenkisillä joukkueilla.

Joukkueiden ilmoittautumiset liigakauteen 2015-2016 on tehtävä netissä viimeistään 30.09.2015. Kausi alkaa lokakuussa 2015.

Ajankohtaista infoa

23.03.2016 klo 22:41
Laitilan junnubilisliigan sääntömuutokset 23.03.2016

23.03.2016 klo 22:10
Haminan junnubilisliigan tiedote 3/2016

21.03.2016 klo 14:39
Espoon junnubilisliigan tiedote 3/2016

11.03.2016 klo 20:20
Tampereen junnubilisliigan tiedote 3/2016

03.03.2016 klo 21:51
Multian junnubilisliigan liigafinaalit 09.03.2016

03.03.2016 klo 21:45
Multian junnubilisliigan tiedote 3/2016

03.03.2016 klo 18:44
Forssan junnubilisliigan tiedote 3/2016

23.12.2015 klo 15:57
Tampereen junnubilisliigan tiedote 12/2015

23.12.2015 klo 15:54
Multian junnubilisliigan tiedote 12/2015

23.12.2015 klo 15:50
Haminan junnubilisliigan tiedote 12/2015

Katso myös

Kaikki tiedotteet


ESITTELY | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | FOORUMI  

  Suomen Biljardiliitto ry. » Resulttia Solutions -junnubilisliiga » Suomi  

Alle 18-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kolmihenkisillä joukkueilla pelattava biljardisarja, jota on mahdollista pelata kaikissa Suomen kunnissa!  


317 kunnan ikioma junnubilisliiga

Suomen Biljardiliitto ry. (SBiL) on biljardin lajiliitto. Liitossa on satakunta jäsenseuraa, joissa on yhteensä tuhansia jäseniä. Jäsenseuroja on kattavasti ympäri Suomea.

Suomen Biljardiliiton alainen junnubilisliiga on alle 18-vuotiaiden oma biljardisarja. Liigaan on mahdollista osallistua kolmihenkisellä joukkueella missä Suomen kunnassa hyvänsä. Ottelut pelataan oman kunnan alueella. Pelipaikaksi kelpaa mikä tahansa nuorille sopiva tila, jossa on biljardipöytä.

Mukaantulo liigaan on vaivatonta. Tarvitaan vain biljardipöytä ja vähintään kolme pelaajaa. Aluksi joukkueet ilmoittautuvat liigaan ja maksavat osallistumismaksunsa. Ne saavat otteluohjelman, pelaavat ottelunsa ja ilmoittavat tuloksensa. Internet-sivuilta löytyvät 8-pallon säännöt, otteluohjelmat, tulokset ja tilastot. Kevään liigafinaaleissa palkitaan parhaat joukkueet ja pelaajat.

Tervetuloa junnubilisliigaan!

 
 

  Suomen Biljardiliitto ry. » Resulttia Solutions -junnubilisliiga » Suomi  

Toteutus: Resulttia Solutions